Darlings

Monday, April 30, 2012

Awesome Sunday

 
Tiap sunday pun awesome kalau dia yang teman. 




Published with Blogger-droid v2.0.4




Saturday, April 28, 2012

wink wink

Finally. 
Sampai sudah hari sabtu.
Masa untuk berjimba!!!!
Tapi kena habis keje dulu la. 
chows!
Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 26, 2012

Rindu ah!

Zaman study tu syok kan..
 
Rindu zaman belajar . Rindu mata panda study last minute. Rindu pakai tshirt je p kelas.
Semua rindu lah!
Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, April 21, 2012

Kita lupa

Kita kadang kadang rasa yang orang sekeliling kita teruk, jahil, kurang ilmu, bodoh,

Kita kadang kadang rasa, kita lebih baik dari orang lain tak kira dari segi agama, appearance, Education,

Kita kadang kadang rasa, "eh teruk nya dia ni, update blog tanpa bagi manfaat dekat reader dia"

Tanpa kita sedar, bila kita rasa kita ni better dari orang lain, kita dah wujud kan perasaan riak dalam diri.

Kita lupa,

Kita cakap,

Kita dalam cubaan untuk menuju ke arah kebaikan,

Tapi masa yang sama, Kita lagi teruk dari orang yang kita rasa dia teruk.

Paham. Ishk. aku pun belit belit dah ni.

Friday, April 20, 2012

Angau

Betulbetul angau dengan losyen ni sekarang. k bai.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 19, 2012

Wedding A+R

Last Saturday, attended wedding lagi. Sepupu Mr Razman. Macam biasa lah berkejar lepas keje. Dengan Jam lagi nak masuk KL.

Sampai je kat rumah penanten, agak terlambat la.Kerja punya pasal beb. Kan asyik cuti aje kena remark dengan bos pulak.

Masuk rumah aje dah in love dengan decoration rumah penanten. Sangat cantik okeh. 

Malas nak bebel panjang, Layan gambar boleh. Tu pun cilok dekat fb penanten. Gorgeous!
To Kak Ngah & Atila, congratulation . Happy Marriage


Wednesday, April 18, 2012

Tutorial Shawl Silang

 For those yang rasa nak try slanting style. Boleh try. Sebab bagi aku style ni simple. Sekarang ni pun kalau nak keluar jalan jalan, aku gamble pakai style cengini je. Senang bagi aku lah. May be complicated bagi kaurang.



Credit to youtube lah.

Tuesday, April 17, 2012

Sembang petang

Selalu dengar kan orang cakap , dalam tempoh bertunang, banyak dugaan . Kalau tak kental, silap haribulan relationship boleh ke laut.

Masa dah tunang ni lah, ramai yang masuk jarum. ye dak. Kalau hati tak kuat, baru goyang beb. Dah bertahun tahun bercinta, tak do masalah besar, bila melangkah je masuk alam tunang. Lain pulak jadi nya. Yang setia terus jadi tak setia. 
cincin tunang i. gorgeous kan. kalah cincin rosmah beb?
Bercakap berdasar kan pengalaman. Tak semua orang alami benda yang sama. Tapi terpulang pada hati. Kalau kau kuat, Dugaan tu meesti boleh hadap nya. 

Tepuk dada , tanya hati. Setan bila bila masa je tunggu masa nak roboh kan masjid yang baru nak bina.

Monday, April 16, 2012

Tutorial : How to Style ur "Tudung Bawal"


Sekarang back to basic. Pakai tudung bawal balik kan. So, aku share different ways untuk pakai bawal. Aku tak sempat buat tuto. Seriously . Tak sempat nak edit video. Tapi aku tetap nak share . Diorang pakai lagi cantik. So , why not aku share je video gadis gadis cantik ni. Have a nice try.


okeh. Babai

Saturday, April 14, 2012

Review session: Vaseline lagi

Product review pagi sabtu.

Aku baru je p grab vaseline kale kuning ni kat guardian semalam lepas jatuh cinta try lotion offismate aku. Oh my. Bau dia memang suweeet gila. Mula mula try dah melekat. Before dis aku pernah review pasal vaseline kan. Aku pakai yang aloe vera & kale pink tu. Best bau nya.

Tapi buat masa sekarang , lebih jatuh cinta dengan kale kuning. yang color choc tu bau cocoa. aku kureeeng gomar sikit.


So aku rasa lepas ni nak grab botol besar pulak. Selamat p Grab.

Friday, April 13, 2012

Holiday @ Genting

Aktiviti bercuti ke genting ni last minute punya plan. Few days before wednesday Mr Razman bagi cadangan cuti samasama dengan kak long, abang ipar & adik dia sekali. Sebab dia yang bagi cadangan , so dia lah yang kena payung kan. hahahahaha. Sayang Mr Razman.

Aku punya semangat waja. Pukul 7 dah bangun kan diri. Sampai genting dalam pukul 11lebih. Seharian dekat sana. Malam tu sambil tunggu dok lepak, tergerak hati nak check facebook. Baru tau pasal tsunami ni haaa. Agak terkejut. Sebab seronok je berjimba kat genting. Orang kat acheh tengah panik. Memang rasa bersalah. 
Arrival
Tapi kalau dah nama nya kat genting. Tak kan ler kau nak p tengok berita or dok layan tenet je. Mesti keje dok pikir nak main semua benda. Bagi berbaloi dengan duit.

Sudah nya pukul 7 lebih baru tau berita pasal tsunami. Maaf kan kami
Jatuh hati dengan baju tersebut, mungkin kena grab color lain pulak. huahuahua

Contact bf no 2. boleh?
Aku rasa tunggu turn lama gila. Dekat dua jam kot. Tu yang muka aku sunburn habisss
Muka cuak seh
* h a p p y f a c e *
Sampai rumah , badan flat terus. Out of energy.

 Esok kena kerja. Memang terbaik. Berjimba jimba jugak, Masih sedar diri nak p kerja la. kang tak pasal kena sound jalan boleh, kerja ponteng kan. So, memang kuat kan semangat la pi keje.

okeh. fullstop boleh. sebab kerja bersepah, tapi still curi masa hupdate belog. Bai kaurang!

Tuesday, April 10, 2012

Realiti Hidup

Realiti hidup aku tak de la indah macam yang orang ingat. Bukan anak orang kaya tapi aku tetap senang dengan hidup macam ni. Sebab aku tau rezeki ada kat mana mana je . Antara kau nak usaha atau pun tak.

Aku dapat idea karang entry ni masa on da way datang keje tadi. Tengah tengah jam, hujan renyai renyai pulak tu, aku nampak ada abang & kakak ni stop tepi jalan. Motor breakdown gamak nya.

Sayu je tengok. Ye la. Kita sedap sedap berteduh dalam kete, diorang basah kuyup tepi jalan. Motor tak boleh jalan pulak. Tapi ye la. Tu la orang panggil realiti hidup. Mungkin hari ni hari susah akak & abang tu , besok lusa mungkin hari kita pulak.

Bila tengok kakak & abang tu tadi, aku teringat kisah dengan Mr Razman. Masa tak de kete. Basah kuyup time hujan lebat. Dalam hati aku. Tak pe, susah senang biar sama sama. Sebab aku tau , one fine day nanti Mr Razman akan ubah hidup dia. Finally, he did it!

Moral nya, Tak semesti nya hari ni kita susah , esok lusa pun kita susah jugak. Janji kau ada kesungguhan nak ubah nasib hidup. Bukan duduk, silang kaki tunggu duit jatuh ke riba. Ye dak?

Monday, April 9, 2012

My Fond Memories

Weekend kali ni buat buat busy lagi. Afta work terus gerak balik negeri sembilan sebab a week before mak Mr Razman call siap siap suruh balik kampung. Mak nak open table. Wah. Semangat Mr Razman nak balik kampung. Erk aku pun lagi la tumpang semangat. hahaha.

Kebetulan kazen aku pun still ada lagi kat sini, aku hangkut sekali harung dengan dia dia sekali. sonang cite. Bila lagi kan nak bawak dia berjalan round negeri sembilan.

Sampai nogori, rest kojap. Mak ajak gerak makan seafood kat melaka. .

Kening bersepahsepah. Yang lekat kat muka time ni eyeliner je gamak nya.
Makanbesarrr.
Sempat lah menyinggah dulu tengok baby sofea
Kanak kanak ribena, Odw Back




    
Lasagna in the making.

 Dah sampai Kl, Hantar Ecah dulu , then lepaking sambil tunggu lasagna siap. Pekena pavlova dulu. Pukul 6 lebih baru gerak balik shah alam.

Balik rumah. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. 

Friday, April 6, 2012

Duit Oh Duit

Duit oh duit. Ni point of view aku pasal duit.

Sape cakap duit tu tak penting? Penting sangat sangat sangat kan.

Sebab duit orang boleh bunuh sama sendiri,
sebab duit kawan tikam kawan,
sebab duit kita masam muka,
sebab duit hidup kita boleh jadi jahaman,
sebab duit kapel  mapel boleh putus,
sebab duit kau boleh di chop sebagai pencuri.

Semua nya pasal duit.

Aku keje sekarang pun sebab duit. Cari duit sebab commitment kat bahu rasa macam nak rebeh.

Apa yang aku cuba sampai kan. Duit tu sangat ler penting, tapi "Money is not everything".

Penah dengar orang cakap Cinta lagi penting dari duit. Maknanya sanggup jadi papa kedana sebab cinta.

Oh, bercinta tu biar berpada pada,
 
© 2010; Lyaa Suriany | Designed by: yanasensei | Powered by Blogger